Hoppa till huvudinnehåll

Stadsdelar förvärvsinkomst

Förvärvsinkomsten var 2021 högst för dem boende i Ekängen, Slaka och Hackefors.


Förvärvsinkomsten för de boende i Innerstaden har ökat med 128 tkr mellan 2005 och 2021. Ökningen för män uppgick till 127 tkr och för kvinnor till 129 tkr. Trots det når förvärvsinkomstens nivå för kvinnor endast upp till 86 procent av männens förvärvsinkomst. Stadsdelar med förhållandevis liten skillnad mellan mäns och kvinnors nivå för förvärvsinkomsten är exempelvis Ryd, Ekkällan och Tornby. Stor nivåskillnad är det bland annat i Ulrika, Skeda Udde, Skäggetorp och Bestorp.

Män bosatta i Jägarvallen, Slaka, Hackefors, Skeda Udde och Berg har haft störst ökning av förvärvsinkomsten mellan 2005 och 2021. Störst ökning för kvinnor visas för Jägarvallen, Ekängen, Slaka, Hackefors och Ullstämma.


Tätorter där de boende i åldern 20-64 år har en hög förvärvsinkomst är exempelvis Ekängen, Slaka och Berg. De stadsdelar där förvärvsinkomsten är högst är Hackefors, Jägarvallen, Hjulsbro och Ullstämma. I studentdominerade stadsdelar som Västra Valla och Ryd är medianen för förvärvsinkomsten lägst.

Senast uppdaterad den 19 oktober 2023