Hoppa till huvudinnehåll

Flyttning kommun

De kommuner som Linköping har störst flyttningsutbyte med är Norrköping, Stockholm, Mjölby och Motala. Om in- och utflyttningen summeras flyttade minst 700 personer mellan Linköping och de nämnda kommunerna under 2021.

 

2021 flyttade 760 personer från Norrköping till Linköping. I motsatt riktning flyttade 831 personer. Utflyttningen var störst till Stockholms kommun med 960 personer. Andra kommuner med vilka Linköping har omfattande flyttningsrelationer i båda riktningar är Mjölby, Motala, Åtvidaberg, Göteborg, Kinda och Jönköping.

Det senaste året som Linköpings kommun hade ett positvit flyttningsnetto i relation med Stockholms stad var 1978.

 

De kommuner som Linköping har störst flyttningsutbyte med är ofta belägna i närområdet i Östergötlands län. Allra mest omfattande är flyttningen i relation till Norrköping, Mjölby och Motala. På längre avstånd är flyttningen störst till Stockholm, Göteborg och Jönköping.

 

Den riktade inrikes omflyttningen av utrikes födda från Norrköping till Linköping uppgick 2021 till 238 personer. Från Motala flyttade 111 utrikes födda under året till Linköping och 141 utrikes födda flyttade från Stockholm till Linköping. I motsatt riktning flyttade 253 utrikes födda från Linköping till Norrköping och 157 utrikes födda från Linköping till Stockholm.

Den riktade inflyttningen av inrikes födda var störst från Stockholm till Linköping med 581 personer närmast före flyttning från Norrköping till Linköping med 522 personer. Utflyttningen av inrikes födda var klart störst till Stockholm med 803 personer.

 

För tillfället (2021) har Linköpings kommun ett tydligt negativt flyttningsnetto för utrikes födda i relation till Göteborg, Mjölby, Södertälje och Uppsala. Positiv nettoflyttning för utrikes födda visas bland annat från Motala, Täby, Österåker och Värmdö.

Senast uppdaterad den 23 augusti 2022

Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: