Hoppa till huvudinnehåll

Stångån Kinda kanal

Stångåstråket bjuder på ett pärlband av platser att besöka – Kinda kanals slussar, badplatser, båthamnar, parker, caféer, restauranger, friluftsområden och vandringsleder.

Vi vill att Linköpingsbor och turister ska upptäcka hur mycket det finns att se och göra längs med ån. Från Slattefors sluss i söder till Roxen i norr är det cirka fjorton kilometer och här finns något för alla, oavsett om du vill cykla, vandra, fiska, paddla kanot, motionera eller delta i olika evenemang. Vi rekommenderar Stångårundan som är ett motionsspår utöver det vanliga.  

En god guide är kartan som innehåller bland annat sexton sevärda platser som är utmärkta och beskrivna med en kort historik och information om vad man kan göra på platsen. Kartan ger också en inblick i de fantastiska naturmiljöer som finns längs ån. 

Informationstavlor längs Stångån och Kinda kanal

Det finns stora natur- och kulturhistoriska värden i området, vi berättar en del om det på informationstavlor. Via QR-kod på tavlorna kommer du till en webbversion med text och bilder, där kan du också välja att få texten uppläst. Webbversionen når du via länken nedan.

Senast uppdaterad den 12 maj 2022