Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Pendling kommuner

Arbetspendlingen för Linköping är mest omfattande i relation till Norrköping. 2019 pendlade 4 988 personer från Norrköping till Linköping, medan 3 076 personer pendlade i omvänd riktning.

Arbetspendlingen över kommungräns in till Linköping är störst från grannkommunerna Norrköping, Mjölby, Motala, Åtvidaberg och Kinda. Arbetspendlingen ut från Linköping är störst till Norrköping, Mjölby och Stockholm. Utpendlingen till kommuner i andra län är - vid sidan om Stockholm - störst till Göteborg, Jönköping, Solna, Malmö och Tranås.

Nettopendlingen är störst i relation till Motala, därefter följer Mjölby, Norrköping och Åtvidaberg. Negativ nettopendling har Linköping i första hand i relation till Stockholm, samt i viss mån till Solna och Göteborg. 

 

Arbetspendlingen in till Linköping kommer i stor utsträckning från kommunerna i Östergötlands län. 81 procent av pendlingen till Linköping 2019 kom från andra kommuner i det egna länet. Vid sidan om det syns det omfattande inpendling från större städer som Stockholm, Jönköping, Göteborg, Örebro, Malmö och Uppsala.

64 procent av den totala utpendlingen från Linköping gick 2019 till andra kommuner i Östergötlands län. En förklaring till att en betydligt högre andel av ut- än inpendlingen gick till kommuner i andra län är att en betydande del av utpendlingen går till kommunerna i Stockholms län.

Senast uppdaterad den 4 december 2020